8 egész tojás,
30 dkg liszt,
30 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
10 dkg mazsola,
10 dkg apróra vágott dió vagy mogyoró,
10 dkg birsalmasajt vagy bármilyen beszáradt gyümölcsíz.
A 8 tojássárgáját elkeverjük a 30 dkg cukorral, és hozzáadjuk a 30 dkg lisztet és a 8 tojás kemény habját. Egy tálban összekeverjük a mazsolát, az apróra vágott diót, a birsalmasajtot, a beszáradt gyümölcsízt, kevés liszttel megszórjuk, és hozzátesszük a keverékhez, és kivajazott püspökkenyér-formában (kb. 2 püspökkenyérforma lesz belőle), lassú tűznél megsütjük, előbb alsó, majd felső lángon, legalább 20 percig nem szabad a sütőt kinyitni, mert a tészta összeesik. Önmagában is nagyon finom, de kínálhatjuk krémekkel, lekvárral.
A kókuszreszeléket a főzőtejszínbe beleszórjuk és addig főzzük, míg krémes állagú lesz. Édesítjük és üveg tálkába, vagy kelyhekbe töltjük és kihűtjük. A tőzegáfonyát 2 dl vízben fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZuallererst gebt ihr die Eier und den Zucker in eine große Rührschüssel. Dazu kommt dann ein Päckchen getrocknete Orangenschale und ein Päckchen Vanillezucker. Danach gebt ihr no...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kevés cukros tejben megfuttatom, és a többi hozzávalóval összegyúrom, - megdagasztom. Én ezt a munkát általában könnyen elintézem, belepakolok mindent a kenyérsütőbe, d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 marék mazsolát áztass be 20 percig vízbe. Turmixolj össze 1 csésze mézet, fel ennyi olajjal és 1 csésze vízzel. Keverj össze 1 csésze darált diót és 4 csésze zabpelyhet, fűszerez...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű