A tésztához
500 g búzaliszt (BL55)
140 g tejföl (20%-os)
125 g margarin
120 g kristálycukor
12 g sütőpor
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
Tölteléknek
szilvalekvár (keményre főzött)
A kenéshez
tojássárgája
A tetejére
porcukor
1
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, 2 cipót formázunk, majd egyesével kinyújtjuk kb. 4-5 mm vastagságúra.
2
Éles késsel kis rombuszokat vágunk, majd mindegyikre 1 kanál szilvalekvárt teszünk.
3
Tetejüket összecsípjük, és alulra hajtjuk. Sütés előtt tojássárgájával megkenjük.
4
Sütőpapíros tepsibe tesszük, és forró sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
5
Még melegen porcukrozzuk.
Negyed kg vajat habosra keverünk 20 dkg porcukorral, 1 tojássárgájával és annyi erős feketekávéval, hogy sűrű, krémszerű massza legyen. Egy hosszúkás tálra 10 babapiskótát teszün...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1.DOBD ÖSSZE A SZÁRAZ HOZZÁVALÓKAT Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, keményítő, só, porcukor, hideg vaj kockák). Morzsoljuk szét a kezünkkel a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát belenyújtjuk. A középső réteghez a pudingport, a tejjel és a cukorral jó sűrűre főzzük, majd...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűTészta: A tejben felolvasztom a zsírt. Ha már nem túl meleg a tej, beleteszem a cukrot, majd az élesztőt belemorzsolom és hagyom felfutni. A liszthez hozzáadom a sót, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes