Hozzávalók:
– 2 púpos bögre liszt
– 2 tojás
– 1 csomag sütőpor
– 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
– 2-3 evőkanál cukor
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.
Ilyen egyszerű
A tésztához a darált zabpelyhet, a porcukrot, a reszelt almát, a mákot jól összedolgozzuk. Jól formázható masszát kell kapnunk, amit pihentetünk 15 percig, majd diónyi golyókat kés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kristálycukrot tálba tesszük, hat egész tojással szép habosra kikeverjük. Hozzáadjuk először az étolajat, majd a vizet is. A lisztben elvegyítjük a sütőport, és apránként azt is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliarudat vágd ketté, kapard ki a magokat és az üres rúddal együtt tedd a mandulatejbe, forrald fel. Az üres rudat ki kell dobni, miután felforrt a tej. A tojássárgákat a porr...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyűpiskótalapokat én kettesével csinálom (tehát a recept harmadát keverem be 3-szor), ez sütőmérettől függ. A sütőt melegítsük elő 160 fokra, és egy 20 centi átmérőjű tortakarikát raj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű