menu

Családireceptkönyv.hu

Vendégváró bögrés sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Száraz hozzávalók:
1 bögre liszt
1 bögre darált dió
1 csomag sütőpor
1 csipet só
Nedves hozzávalók:
1 egész tojás
1 bögre cukor
1 bögre tej
Magozott meggy, ( rumos meggy), durvára vágott dió, csoki darabkák. De tehetünk bele mandulát, mazsolát, ami van otthon…

Elkészítés:


A tojást habverővel elkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, tejet. A lisztet elkeverjük a sütőporral, egy csipet sóval, és a darált diót hozzáadjuk. A két keveréket összeöntjük, elkeverjük, majd sütőpapírral bélelt, magas falú tepsibe öntjük (tepsi méret: 33 x 20).
Teszünk a masszába magozott meggyet, diót, csoki darabkákat, és előmelegített sütőben kb. 30-40 percig (tűpróba) sütjük.
Tetejét csoki mázzal vonjuk be, a csokit mikróban a vajjal felolvasztjuk, és a kész süteményre simítjuk. Lehet simán porcukorral is meghinteni, vagy akár félbevágva, diókrémmel megtölteni, ebben az esetben a tetejét is dió krémmel kenjük meg.

Vendégváró bögrés sütemény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Mézes kalács FJ
Mézes kalács FJ

Mindent keverj össze, majd jól gyúrd össze. Pár percre tedd a hűtőbe. Ha utána is még ragadós, akkor adj hozzá egy kis zabpehely lisztet. Nyújtsd ki, szaggasd ki, majd 180 fokosra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Aszalt gyümölcsös energiagolyók
Aszalt gyümölcsös energiagolyók

A datolyát és a szilvát néhány órára vízbe áztatjuk, hogy megpuhuljon. A hozzávalókat aprítógépbe tesszük és alaposan összeturmixoljuk. Ha túl sűrű, kevés vízzel javíthatunk az áll...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós isler
Diós isler

A lisztet a nal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukorral, a tojássárgájával, a darált dióval, a vaníliás cukorral, a sütőporral, a citrom levével és lereszelt héjával...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krémek - Csokoládékrém tortába - saját
Zlatnik Zsuzso Kedvelnék
Krémek - Csokoládékrém tortába - saját

1. A tojásokat a cukorral és a kakaóval összekeverjük, majd gőz felett állandó keverés mellett sűrűre főzzük. 2. Tálba tesszük a vaníliás cukrot és a vajat, összekeverjük, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk