3/4 bögre liszt
1/2 bögre cukor
2 közepes alma reszelve
2 tojás
1 teáskanálnyi fahéj
1/2 csomag sütőpor
1/4 bögre olaj
1 csipet só
Egyáltalán nem lesz nehéz dolgod, csak keresd meg a kedvenc két és fél decis bögrédet, és már kezdődhet is a méricskélés. Egy alkalmas tálba mérd ki az összes hozzávalót, majd dolgozd őket homogén masszává. Ha ez megvan, melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral - elég egy kisebb fajta, semmiképpen se nagy, lapos darabot válassz -, majd egyengesd el benne a masszát.
A tetejét díszítheted almacikkekkel vagy egész dióbéllel. Amikor a sütő elég meleg, told be a tepsit, és süsd aranybarnára a süteményed.
A tojásokat egy csipet sóval, a mézzel, cukorral, vízzel és az olajjal, jó habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a szódabikarbónával és a mézes fűszerkeverékkel összekevert lisztet....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tojásfehérjéket szobahőmérsékleten tartom 1 napig. A mandulát nagyon finomra őrölöm a porcukorral, majd átszitálom. A tojásfehérjét félig felverem, majd hozzáadom a kristálycu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAlbusurile cu un praf de sare le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul si continuam sa batem pana obtinem o bezea tare. Peste ele adaugam zeama de la o lamaie si galbenusurile ame...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait egy tálba tesszük és robotgéppel összedolgozzuk. Ezt követően kettőbe osztjuk és kinyújtjuk. Az egyik tésztát kivajazott sütőformába simítjuk, megszórjuk a zs...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű