menu

Családireceptkönyv.hu

Diós töltött ostya


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A töltelékhez
20 dkg cukor
2 ek cukrozatlan kakaópor
2 csapott ek finomliszt
2 db tojás
3 ek tej
250 g vaj (vagy margarin)
10 dkg dió (durvára darált)
Az ostyához
6 db ostyalap
A csokimázhoz
4 ek cukrozatlan kakaópor
4 ek porcukor
4 ek tej
10 dkg vaj

Elkészítés:


A vaj és a dió kivételével a tölteléknek valókat egy lábasban felfőzzük.
Ha elkészült, beletesszük a kocka vajat és a diót.
Ezzel a krémmel egyenletesen megkenjük a lapokat, a legfelső lapra már nem kell krém.
Egy nehezéket teszünk rá. Másnapig türelmesen várunk.
Egy lábasban a vaj kivételével az összes máznak való dolgot felfőzzük.
Elkeverjük benne a vajat is.
Az ostya tetejére öntjük.
Megvárjuk, míg megdermed a máz, és jóízűen elfogyasztjuk.

Diós töltött ostya

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Csíkos mákos-diós szelet
Csíkos mákos-diós szelet

Egy egész tojást habosra keverünk 5 ek kristálycukorral. Hozzáadunk 1,5 dl tejfölt, 5 ek lisztet és a mk szódabikarbónát. Simára keverjük, végül hozzáadunk 5 ek darált diót. A ma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Banános - Mini banános kosárkák
Banános - Mini banános kosárkák

1. A lisztet, porcukrot, sütőport tegyük egy mély tálba, dobjuk rá a kockára vágott vajat, és a két tenyerünk között addig morzsolgassuk, amíg nagyjából egynemű keveréket nem kapun...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Keksz tekercs
Keksz tekercs

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kávés krémes
Kávés krémes

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat és alaposan összedolgozzuk. A fehérjéket csipet sóval keményre felverjük. A liszte...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk