Hozzávalók: 1 darab püspökkenyérformához
- 470 g tejföl
- 3 dl habtejszín
- 2 csomag habfixáló
- 25 dkg babapiskóta
- 1 közepes citrom reszelt héja és felének a leve (bio vagy kezeletlen citrom)
- 6 evőkanál kristálycukor (vagy ízlés szerint)
- 2 csomag vaníliás cukor
1. A tejfölt összekeverjük a cukrokkal és a megmosott/megtörölt citrom reszelt héjával + a citrom felének belecsavarjuk a levét. A tejszínt kemény habbá verjük a habifixálóval, kiveszünk belőle kb. fél dl-t a díszítéshez, melyet hűtőbe teszünk - a többi tejszínt pedig összekeverjük a tejfölös masszával.
2. A formát kibéleljük fóliával úgy, hogy túl lógjon a fólia. A forma alját kirakjuk sorban babapiskótával, erre rákenjük egyenletesen a hab felét. Ismét babapiskótát teszünk, majd jön a habos réteg másik fele, melynek tetejére ismét babapiskótát teszünk és ezt a réteget bele is nyomkodjuk óvatosan a habba. Tetejét elsimítjuk és jól becsomagoljuk a fóliával.
3. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
4. Másnap óvatosan kiborítjuk egy tálcára a desszertet, lehúzzuk róla a fóliát, majd a félretett tejszínhabbal feldíszítjük a tetejét. Szeletelve tálaljuk.
A tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük. Egyenként hozzáadjuk a 9 tojássárgáját, majd a többi tésztához valót is. A tésztát megsütjük, mint a piskótát légkeveréses sütőben, el...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű1. A margarint a porcukrot habosra keverjük. 2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat meg a lisztet simára keverjük majd 4 tojás felvert habját....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint, cukrot, tejet összeolvasztjuk. A tűzről levéve a rumot is hozzáadjuk. A kakaóporral elkevert kekszre öntjük és jól összedolgozzuk. Szögletes formába nyomkodjuk. A csok...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeálljon a massza, d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű