menu

Családireceptkönyv.hu

Francia mákos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Mézes lapok:
40 dkg liszt
15 dkg porcukor
5 dkg margarin
5 evőkanál tej
2 evőkanál méz
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két lapot sütünk belőle.

Mákos lap:
6 tojás
18 dkg porcukor
0,5 dl étolaj
12 dkg liszt
10 dkg darálatlan mák
1/2 csomag sütőpor

Krém:
30 dkg margarin
20 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl tej

Elkészítés:


6 tojássárgáját 18 dkg porcukorral kikeverünk, adunk hozzá 0,5 dl étolajat és 3 evőkanál vizet. Jól kikeverjük. 6 tojásfehérjét kemény habbá verünk, hozzákeverjük a tojássárgához. 12 dkg lisztet összekeverünk 10 dkg őröletlen mákkal és fél csomag sütőporral. Ezt is hozzáadjuk a tésztához, majd zsírozott-lisztezett tepsiben megsütjük. Ugyanabban, amelyik hátán a mézes lapokat is sütöttük.

A krémhez 30 dkg margarint kikeverünk 20 dkg cukorral, közben 2 csomag vaníliás pudingot 6 dl tejben megfőzünk. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük, és ezzel töltjük meg a lapokat. A tetejét olvasztott csokival vonjuk be.

Francia mákos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar tejfölös süti pudingos
tejfölös süti pudingos

0,5 liter tej 20 dkg cukor 2 cs vaníliás pudingpor 0,5 liter tejföl (20 %-os) 1 cs vaníliás cukor

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Pudingos tejberizs recept
Pudingos tejberizs recept

A tejet a csipet sóval és a vajjal elkezdjük forralni. Amikor már forró, hozzáadjuk a cukrot és a rizst. Felforraljuk, majd takarékra vesszük és figyelve, gondosan időközönként meg...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézeskalács Limara
Mézeskalács Limara

A mézet és a margarint a mikróban összemelegíteni, amíg a vaj elolvad. A porcukrot, a tojást, a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket összeturmixoljuk. A mézes vajat öss...

Elkészítési idő: 2 nap
Nehézség: Közepes
share
Diós nápolyi
Diós nápolyi

Húsz deka cukrot a tojásokkal meg a vajjal állandóan keverve addig főzzük, amíg az első buborékok meg nem jelennek benne. Ekkor a tűzről levesszük, és helyébe egy másik lábasban ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk