menu

Családireceptkönyv.hu

Habkönnyű málnatorta


Írta:

Elk. idő: 60 perc
Adag: 12
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 12 szelethez:
A tésztához:
• 3 tojás
• 6 dkg cukor
• 6 dkg liszt
A málnás részhez:
• 50 dkg málna
• 10 dkg cukor
• 1,5 dl víz
• 3 dkg étkezési keményítő
A krémhez:
• 45 dkg tejföl (1 nagy doboz)
• 12 dkg porcukor
• 2 dl hideg habtejszín
• 1 csomag habfixáló
• kakaópor vagy fahéj a szóráshoz
• málna a díszítéshez

Elkészítés:


1. A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a cukor felével habbá verjük, a sárgáját a maradék cukorral kihabosítjuk. A két habot összekeverjük, végül beleforgatjuk a lisztet. 22 cm-es kivajazott-lisztezett tortakarikába töltjük, 180 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük, majd a karikában hagyjuk kihűlni.
2. A málnát a cukorral és a víz felével felforraljuk, a keményítőt a maradék vízzel elkeverjük, majd a málnapépet besűrítjük vele. Még melegen a piskótalapra kenjük. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
3. A krémhez a tejfölt sűrű szövésű szövetbe öntjük, egy szűrőbe tesszük, hogy a felesleges víz lecsöpögjön róla (kb. 1-2 óra). A tejszínt a habfixálóval és a porcukorral kemény habbá verjük, majd a lecsepegtetett tejföllel óvatosan összekeverjük.
4. A krémet a kihűlt málnarétegre kenjük, a tetejét fahéjjal vagy kakaóporral meghintjük. Szórhatunk rá friss málnaszemeket is.

Habkönnyű málnatorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mazsolás túrós szelet –
Mazsolás túrós szelet –

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. Amikor már megfelelő állagú, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután kettőbe osztjuk a tésztát...

Elkészítési idő: 80 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Grillázsfagylalt
Grillázsfagylalt

Vastag talpú lábasban feltesszük a tejet forrni 5 dkg cukorral és a vaníliával. A tojások sárgáját habosra keverjük 5 dkg cukorral. Folyamatos keverés mellett ráöntjük a forró teje...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Isler
Isler

A lisztet, diót, porcukrot összeszitáljuk, hozzáadjuk a vajat és a rumot. Gyorsan összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára. Ha letelt, vastagon lisztezett mu...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bukta (alma töltelékkel)
Bukta (alma töltelékkel)

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk,azután a kovásszal,a tojássárgákkal,a porcukorral,az olvasztott margarinnal,a sóval és citromhéjjal ízesítve a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk