A tésztához:
10 dkg vaj
20 dkg liszt
6 dkg porcukor
1 tk. sütőpor
1-2 ek. tejföl
A pudinghoz:
5 tojás sárgája
1 nagy ek étkezési keményítő
6-10 dkg cukor (ízlés szerint, ki milyen édesen szereti)
5 dl tej
vanília
És gyümölcsök a tetejére. Hogy mennyi? Sok!
1. A lisztet egy mély tálba öntjük, hozzáadjuk a porcukrot, sütőport, majd beledobjuk a vajat, és a két tenyerünk között addig morzsolgatjuk a liszttel, amíg nagyjából egynemű nem lesz. Annyi tejfölt adunk hozzá, hogy jól gyúrható, nem túl lágy, és nem ragacsos tészta legyen belőle. Kinyújtjuk, piteformában elhelyezzük, a belsejébe sütőpapírt terítünk, és erre szórunk némi lencsét babot. 170 fokon 15 percig sütjük így a tésztát (ez a vaksütés), majd levesszük a sütőpapírt (a babbal, lencsével együtt, persze), és még adunk neki így is öt percet, hogy a közepe is rendesen megsüljön.
2. Egy lábasban összekeverjük a tojássárgákat a cukorral és a keményítővel, felengedjük a tejjel, hozzáadjuk a vaníliát, és sűrű pudingot főzünk belőle. Amikor forrni kezd, elzárjuk alatta a hőt, nehogy kicsapódjon a sárgája. A megsült tésztaalapra öntjük. Hagyjuk kihűlni.
3. Ha kihűlt, gyümölccsel díszítjük.
A tojásfehérjét elkezdjük felverni. Amikor a tojásfehérje elveszítette a nyúlósságát, apránként hozzáadjuk az édesítőszereket és kemény habbá verjük. A lisztet összekeverjük a kó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat elkeverem, majd kiskanállal forró olajba szaggatom. Nem szabad nagyoknak lennie, mert nem sül át. Lassú tűzön, aranybarnára sütöm, majd papírtörlőn lecsepegtetem....
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: Könnyű1. Frissen préseljük ki a gyümölcslevet. 2. Keverjük a gyümölcslé feléhez a zselatint, majd pár percig hagyjuk állni. 3. Egy másik edényben kezdjük el felmelegíteni a maradék gyü...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA kókuszkrémet 25 percre fagyasztószekrénybe tesszük, majd a többi anyagot hozzáadva a legnagyobb fokozaton kemény habbá verjük. Hűtőszekrénybe téve a krém tovább szilárdul. Én e...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű