Tészta:
10 tojás
10 evőkanál cukor
1 dl étolaj
10 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaópor
Krém:
9 dl tej
3 csomag tutti-frutti ízű pudingpor
5 evőkanál cukor
1 csomag zselatin
5 dl habtejszín
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukor felét és az olajat, majd alaposan kikeverjük. A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habhoz felváltva hozzáadjuk a sárgákat, a lisztben elkevert sütőport, majd széles mozdulatokkal óvatosan összeforgatjuk. A masszát kettéválasztjuk. Az egyik felét beleöntjük egy 28 × 35 cm-es tepsibe és 180°C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A maradék masszába belekeverünk 1 evőkanál kakaóport, és azt is kisütjük egy ugyanekkora tepsiben. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingporokat a cukorral, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. A zselatint elkeverjük 4 evőkanál vízzel, majd addig melegítjük, míg el nem olvad benne. A tejszínhabot keményre felverjük és a háromnegyed részét a kissé langyos pudinghoz adjuk a zselatinos keverékkel együtt, majd alaposan összeforgatjuk.
Összeállítjuk a sütit: a tepsibe visszatesszük a kakaós piskótát, rákenjük a krém felét, erre helyezzük a sárga piskótát, rá pedig a krém másik felét simítjuk. A maradék tejszínhabbal bevonjuk, és ízlés szerint díszítjük.
1. Az almát meghámozzuk, lereszeljük és a kókuszreszeléken kívül a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 2. Kb. fél órát pihentetjük, majd kis golyókat formálunk belőle, és kókuszre...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHabosra keverjük a tojást és a cukrot, majd hozzáadjuk a puha margarint, a tejet, a citromhéjat, a lisztet, a sütőport és a sót. Egy közepes méretű tepsit (25 × 31 cm) kibélelünk s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzt gőzön főzzük 20-25 percig. 10 dkg mazsola 10 dkg dió 2 tábla csoki 2 ostya rum
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat kettéválasztjuk. A sárgákat egy csipet sóval és a cukrokkal simára keverjük. Beleszórjuk a lisztet, majd a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük. Egy se...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű