45 dkg liszt
25 dkg Rama
1 dkg élesztő (szárazon elmorzsolva)
2 dl tejföl
2 tojássárgája
10 dkg reszelt sajt
1 kk só
A hozzávalókat összegyúrjuk, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és a tésztát négyrét hajtogatva egy órát pihentetjük. Majd újra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét megkenjük tojásfehérjével és megszórjuk a reszelt sajttal. Középlángon aranysárgára sütjük.
A száraz hozzávalókat egybe öntöm, majd egy tálba átszitálom, hozzáadom a vajat, az aludttejet, és szép sima tésztát gyúrok. Ha igényli, mert túl ragadós a tészta, akkor kanalankén...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sajton kívül a hozzávalókat összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk, és 1-2 órára hűtőbe tesszük. 2. Ezután lisztezett felületre borítjuk, vastag ujjnyira nyújtjuk a tésztát, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítése : A burgonyákat főzzük meg és törjük össze. A kolbászt kisebb darabokra szeljük fel. A fél dl tejben az élesztőt futtassuk fel egy kevés cukorral. Ezután a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűössze állítom a hozzávalókat gyúrom és utána hajtogatom.1 jobb 2 bal 3 felülről 4 alulról.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű