12 dkg cukor
3 tojássárga
2,5 dl tej
2,5 dl tejszín
10 dkg étcsokoládé (magas kakaótartalmú)
2-3 evőkanál kakaó (kevesebb is elég lesz)
Robotgéppel a cukrot és a tojássárgát fehéredésig keverem, majd hozzákeverem a kakaóport. A tejhez tördelem a csokoládét és gőz felett elkezdem melegíteni, hozzáöntöm a tojásos keveréket, majd folyamatosan kevergetve, lassú tűzön az egészet sűrűre főzöm. Ha a csokis krém teljesen kihűlt, hozzákeverem a felvert tejszínhabot. A csokoládés alapot a fagyigépbe öntöm és a megfelelő állag eléréséig hagyom, hogy dolgozzon. Ha kész a csokoládé fagylalt, fagyasztóba teszem, hogy megdermedjen. Hűtött kelyhekben tálalom.
A húst megtisztítjuk, 1 cm-es szeletekre vágjuk, és a felhevített kókuszzsíron megpirítjuk. Kiszedjük, félretesszük. A vöröshagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk, a gombát felszele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat és para...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplikat alaposan megtisztítjuk, sós vízben megfőzzük. A megfőtt krumplikat kivájjuk, a belsejüket egy tálba tesszük, áttörjük. A kolbászt és a snidlinget apróra vágjuk, az át...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLábosba mérjük a hozzávalókat és felforraljuk. Forrástól számított 10 percig kis lángon főzzük tovább, éppen csak gyöngyözzön a szirup. Áttöltjük az egészet egy tálba és folyamatos...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz