Tésztához
5 db tojás
16 dkg liszt
20 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. sütőpor
2 ek. kakaópor
5 ek. víz
3 ek. étolaj
A töltéshez
0,5 l tejszín
10 dkg csokoládé
étolaj
10 dkg csokoládé a díszítéshez
Elkészítés
A piskótának előkészítjük a tepsit. Ramával kikenjük és kilisztezzük, vagy sütőpapírral béleljük ki, hogy ne ragadjon majd le a piskótánk. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat a cukor 3 részével, a vaníliás cukorral, vízzel és az olajjal babosra keverjük. A lisztet összeszitáljuk a kakaóporral és a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kristálycukor 1 részét, és még pár percig verjük. A tojásfehérjehabot lazán elkezdjük hozzákeverni a tojássárgához és közben a lisztet is szitáljuk hozzá. Simára keverjük úgy, hogy közben ne essen nagyon össze a hab. A kész tésztát a tepsiben egyenletesen szétterítjük, majd előmelegített sütőben 150 C°-on kb. 15-20 percig sütjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk egy kevés étolajjal. A kisült piskótát elfelezzük és a felső lapot áthúzzuk csokoládéval. A lehűtött tejszínhabot kemény habbá verjük és kivesszük az 1/3 részét. A maradékot a felolvasztott csokoládéval ízesítjük be. Az alsó lapon egyenletesen elsimítjuk a csokoládés tejszínhabot, majd a fehér tejszínhabot. A felső lapot előzőleg egyenlő méretűre felvágjuk és így helyezzük a tejszínhabra. Ezután szeleteljük és tálaljuk.
1. A mogyorót serpenyőben kicsit megpirítjuk, kihűtjük és finomra daráljuk. 2. A sűrített tejbe keverjük bele a kakaóport, tördeljük bele a csokoládét, és mikróban vagy vízfürd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, cukrot, tojást, szódabikarbónát, reszelt citromhéjat egy tálba mértem, a Ligát kicsit megolvasztottam, a lisztes keverékhez öntöttem... és kézzel összegyúrtam majd negy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEbből kelt tésztát készítünk, elfelezzük, felébe 2 evőkanál kakaót dolgozunk bele. Amikor megkelt mindkét tésztát kinyújtjuk, egymásra fektetjük, feltekerjük, és úgy tesszük bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Rajzoljunk 3 darab 22 cm átmérőjű kört sütőpapírra. Tegyünk kettőt egy tepsibe, a harmadikat pedig egy másikba. Verjük fel nagyon világossárgára és sűrűre a tojást, a s...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz