A tészta alap
Hozzávalók:
4 db tojás
4 ek. hideg víz
20 dkg porcukor
18 dkg liszt
2 dkg kakaópor
1 vaníliás cukor
1 tk. sütőpor
1 ek. olaj
A krém hozzávalói:
2 csg epres pudingpor (főzős)
2 ,5 dl tej
2,5 dl meggybefőttlé
4 ek. cukor (vagy ízlés szerint)
350 gr natúr joghurt
2,5 dl habtejszín
1 ek. zselatin
1 üveg magozott meggybefőtt
A tetejére:
5 dkg olvasztott csokoládé
A piskóta elkészítése:
A tojásokat ketté választjuk.
A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük,apránként adjuk hozzá a cukrokat ,kemény habbá verjük.
A lisztet a kakaóporral,sütőporral összekeverjük.
A cukros kemény habhoz házzá keverjük a tojássárgákat,majd az olajat és a kakaóval ,sütőporral elkevert lisztet.
Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon megsütjük.
A sütő ajtóját nem nyitogatjuk!
Krém készítése:
A pudingporokat a cukorral,tejjel,meggylével simára keverjük és felfőzzük,majd kihűtjük.
Hozzákeverjük a joghurtot .
A meggyet botmixerrel pürésítjük.
A tejszínhabot keményre verjük.
A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk.
Ezután hozzá keverjük a kipürésített meggyet,a zselatint és a tejszínhabot.
Együtt jó habosra ,krémes állagúvá verjük.
A tésztalapra simítjuk,hűtőbe tesszük 1 órára és olvasztott csokoládét csurgatunk a tetejére.
A tepsi mérete:
23×38 cm
Kenyérsütőgép dagasztó programjával, de akár kézi mixerrel is összeállítható a tészta. Egy kissé lágyabb kalácstésztát készítek, majd duplájára kelesztem. Lisztezett felületen ujjn...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kekszből áfonyából,rumból porcukorból, vaníliás cukorból kakaóporból golyókat formálunk, eltesszük a mélyhűtőbe 10 percre. A csokit megolvasztjuk, lehűtött golyókat bele forg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egész tojásokat a cukorral,a narancs reszelt héjával,elektromos habverővel habosra keverjük/ keményre felverjük(kb 5 perc alatt). Ezután összekeverjük a lisztet,pudingport,sütő...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral és a vízzel apránként hozzáadva habosra keverjük. A lisztet és a sütőport hozzáadjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe tesszük, és lassú tűznél sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű