menu

Családireceptkönyv.hu

Citromos pite-gluténmentes, tejmentes, laktózmentes,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg mandula/mandulaliszt
5 dkg kókuszzsír
1 tojás sárgája
5 dkg xilit

Hozzávalók a krémhez:

2 bio citrom
2 tojás
1 tojás sárgája
2 evőkanál (kb. 4 dkg) rizsdara / kukoricakeményítő / tápióka keményítő / citromos pudingpor
10 dkg xilit
50-70 ml kókusztej

Elkészítés:



A tésztához a mandulát finomra daráljuk, a tojás sárgáját elválasztjuk, a fehérjét félre tesszük. A hozzávalókból ragacsos tésztamasszát készítünk és kókuszzsírral kikent piteformába nyomkodjuk, úgy hogy kb. 2cm-es pereme is legyen. Nem baj, ha vékony lesz a tészta. A tésztát a hűtőben pihentetjük, amíg elkészül a krém.

A citromkrémhez a két citrom héjét lereszeljük, kettévágjuk, kiszedjük a magokat és a húsát egy kanál segítségével kiszedjük. Ha van aprítógépünk, a citromot abban aprítsuk fel, de nem kell, hogy nagyon pépes legyen, csak a hártyás részek ne maradjanak egyben. Gép nélkül egy éles késsel is dolgozhatunk. Az egész tojásokat és a sárgáját a xilittel keverjük krémesre, adjuk hozzá az aprított citromot, a citromhéjat, a keményítőt / darát és annyi kókusztejet hogy egy híg tejszín sűrűségű krémet kapjunk. A tésztára öntsük rá a krémet és 165 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig süssük. Közben a megmaradt 2 tojás fehérjéből egy csipet sóval verjünk kemény habot, ízlés szerint egy teáskanál xilitet adhatunk hozzá, hogy édesebb és fényesebb legyen. Ha a pitén a krém megszilárdult a habot egyenletesen osszuk szét rajta és még kb. 5 percre tegyük vissza a sütőbe, amíg kissé barnulni kezd a teteje.

A formában hagyjuk teljesen kihűlni, utána szépen szeletelhető lesz.

Citromos pite-gluténmentes, tejmentes, laktózmentes,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Zsuzsa
gyors kókuszos csiga
gyors kókuszos csiga

A tésztát kivettem a hűtőből, és rövid ideig pihentettem a konyhapulton. Közben 3 tojásfehérjét közepesen kemény habbá vertem, majd fokozatosan hozzáadtam a kétféle cukrot, és fény...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Cseresznyés clafoutis
Cseresznyés clafoutis

A cseresznyét kimagozzuk, kettévágjuk, és beleszórjuk egy vajjal kikent gyümölcstortaformába. A tészta többi hozzávalóját (a vaníliarúd magjait kikaparjuk) robotgéppel...

Elkészítési idő: 4 adag
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézes puszedli
Mézes puszedli

A vajat felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a mézet. Minden száraz hozzávalót összekeverünk, majd a tojások, a tojássárgája és a tejföl hozzáadása után a méz és vaj elegyét is hozzáöntj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Csokis pöfeteg
Csokis pöfeteg

Az alapanyagokat – a porcukor kivételével – összegyúrjuk, és egy órára a hűtőbe tesszük pihenni. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztából diónyi golyókat formázunk, majd porcu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk