•250 gramm Nutri-free Mix Per Pane liszt + a dagasztás végén a formázáshoz egy fél evőkanálnyi kell még
•5 dkg Vita D' Or margarin langyosra melegítve
•3 dkg kristálycukor
•1,3 dkg friss Budafoki élesztő plusz egy mokkáskanál cukor
•2 csomag vaníliás cukor
•1 bio citrom reszelt héja
•csipet só
•1 teáskanál útifűmaghéj
•180 ml folyadék (100 ml Bio Bridge rizstej és 80 ml víz) langyosan
A töltelékhez:
•másfél ek. kakaópor (Szerencsi, holland)
•1 dl cukor (ezek alaposan elkeverve)
•1 evőkanál margarin olvasztva, a tészta lekenéséhez (belülről)
A tetejére:
•1 dl rizstej
•1 ek olvasztott margarin elkeverve
Az élesztőt a 180 ml folyadékkal és a mokkáskanál cukorral felfuttattam meleg helyen. Amíg dolgozott, addig a szárazanyagokat összekevertem, belereszeltem a citrom héjat. Ezután hozzáöntöttem az élesztős folyadékot, majd bekapcsoltam a dagasztógépet, folyamatosan adagolva hozzáadtam az olvasztott margarint, és hagytam hogy a gép jól kidolgozza a tésztát. Mikor már egynemű volt, lisztes kézzel (gyengén lisztes!!) gombócot formáltam belőle és egy órán át kelesztettem 40 fokos sütőben. 50 fokon szoktam, de most úgy gondoltam édes kelt tésztának elég lesz a kevesebb is). Utána gyengén rizslisztezett lapon kinyújtottam, lekentem olvasztott margarinnal, megszórtam a cukros kakaóval és lassan, nagyon szorosan felcsavartam. Hagytam állni 5 percet, majd olajozott késsel felszeleteltem 1,5-2 cm-es csigákra a tésztatekercset.
Sütőpapíros tepsibe helyeztem a csigákat, még kb. 5 percet hagytam őket pihenni, majd betettem a 175 fokra előmelegített (alsó-felső) sütőbe, 15 percig hagytam sülni, majd lekentem a rizstejes-margarinos keverékkel. Ezután még 20 perc alatt készre sütöttem a csigákat.
Megjegyzés: mikor kivettem a sütőből, egy felespohárba vágtam két szelet almát. Ezt betettem egy fémdoboz közepébe, a csigákat melegen (nem forrón) belehelyeztem és lefedtem. És így hagytam másfél órát. Csak ezután kóstoltam (mert rögtön el kellett mennem itthonról épphogy kisültek) és isteni finom puha, remélem így is marad az almának köszönhetően.
A száraz anyagokat összekeverjük és egybedolgozzuk az előre elkevert nedves hozzávalókkal, majd a tésztát 2 részre osztjuk (324 g/db). Egyenként 40*26 cm-es lappá nyújtjuk és sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótákat megsütjük a hagyományos módon, majd hagyjuk kihűlni. A krémhez a tejből, a vaníliás pudingból, valamint a 15 dkg cukorból megfőzzük a pudingot. Ebbe még melegen belere...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 1. Egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a megolvasztott margarint, a cukrot, a vanillint, a sót és a két tojás sárgáját. 2. Folyamatos keverés mellett apránként, s...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgáját a porcukorral habosra keverjük, közben hozzáadva 6 kanál vizet. 2. A darált diót, a lisztet, és a sütőport elvegyítjük. A tojásfehérjékből kemény habot verü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű