40 dkg alma, (reszelve)
40 dkg cukor,
20 dkg (házi) zsír,
4 tojás,
40 dkg liszt,
1 sütőpor,
1 kávéskanál fahéj,
(rakhatunk bele még mazsolát, diót ízlés szerint)
Egy nagyobb lábosban felolvasztottam a zsírt, hozzáadtam a cukrot, a reszelt almát a levével együtt.
A tojások sárgáit is belekevertem, fahéjjal ízesítettem. Hozzáadtam a sütőporral elkevert lisztet is. Jól összekevertem, végül a tojások kemény habját óvatosan beleforgattam, úgy hogy ne törjön össze.
Mazsolával, dióval is lehet ízesíteni, de én most ezt kihagytam belőle. Zsírozott, lisztezett nagy tepsibe öntöttem, forró sütőben kb. 35-40 percig sült.
Amikor kihűlt megszórtam porcukorral és felszeleteltem.
Elkészítése: 30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, a sütőt pedig melegítsd elő 180 fokra. Ha megvoltak az előkészületek, kezdődhet a móka. A tojások fehérjét verd kemény habbá, a s...
Elkészítési idő: 40 perc. Nehézség: KönnyűEgy mély tálba beleszórjuk a kétféle lisztet, majd összekeverjük. A liszt közepébe mélyedést (fészket) készítünk. A mélyedésbe beleöntjük a 0,5 dl langyos tejet, szórunk a tejbe eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű