20 dkg tehéntúró
8 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
4 db tojás
1 citrom
3-4 dkg vaj vagy margarin,
egy csipet só
8 nagyobb sárgabarack
Áttörjük a túrót, és simára keverjük a tojások sárgájával, a cukorral, a vaníliás cukorral, a csipet sóval, a citrom levével meg reszelt héjával. A tojások kemény habbá vert fehérjét óvatosan bele keverjük, majd a vajjal kikent tűzálló tálba öntjük a masszát.
A barackokat, ha szükséges / ki hogy szereti / meghámozzuk, félbe vágjuk és a massza tetejére rakjuk úgy, hogy 8 kocka legyen. Előmelegített, forró sütőbe toljuk, de a lángot mérsékeljük, aranysárgára sütjük. Kockára vágva tálaljuk.
Mi nagyon szeretjük langyos tejföllel meglocsolva.
Azt úgy készítem, hogy 2 dl tejfölbe ízlés szerint keverek egy kis cukrot, még egy vaníliás cukrot, és egy kicsit meglangyosítom. Majd, mint a sodót a tészta köré öntöm.
180 fokra előmelegített sütő Habosra verjük a vajat a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és a citromlevet. Hozzákeverjük a lisztet, mandulát, sütőport. 25 perc alatt készre sütj...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesA vajat, a kakaóport és a negyedannyi édesítőt egy lábasban összeolvasztjuk. A lábast félrehúzzuk a tűzről és a tojásokat egyenként, gyors keverés mellett hozzáadjuk. Az így kapo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA disznó zsírt,olajat,ecetet,sót összekeverjük a forró vízzel és hozzáadjuk a lisztet ,tojást és jól kidolgozzuk a tésztát , letakarva 1 órát pihentetjük.Pihentetés után 3-4 részre...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.DOBD ÖSSZE A SZÁRAZ HOZZÁVALÓKAT Egy nagyobb keverőtálban keverjük össze a száraz hozzávalókat (liszt, keményítő, só, porcukor, hideg vaj kockák). Morzsoljuk szét a kezünkkel a...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű