1 kg. liszt , 25. dkg margarin , 15 dkg. zsír , 1 tk só , 4 dkg élesztő kevés tejben felfuttatva , 1 tejföl 2 tojás
A hozzávalókat összegyúrjuk majd hagyjuk kelni . Kinyújtjuk fél cm.-re és négyzeteket vágunk belőle . Szilvalekvárt rakunk a közepébe és srégen a két sarkát összecsippentjük. Tojással lekenjük és sütjük. Ha kisült porcukorral megszórjuk.
A sárgabarackot pürésítjük, hozzáadjuk a rizspelyhet, az olvasztott csokit, és ízlés szerint édesítjük, kanállal összekeverjük, kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Golyókat formázunk és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA Vidék Íze magazin 2014. júliusi számában Görömbei Sándorné, a nyíregyházi Görömbei cukrászda tulajdonosa osztott meg olvasóinkkal néhány receptet. Az évtizedek óta működő üzlet a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta alapanyagait gyúrjuk össze,édesítsük,ha kell. Sütőpapíros tortaformába nyomkodjuk bele,kb.:1 m-es peremet hagyva a szélénél. Tegyük hűtőbe. A töltelék hozzávalóit villá...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes