3 tojás
1 bögre cukor
1 bögre darált dió
1 teáskanál szódabikarbóna
4 evőkanál méz
2-3 bögre liszt (amennyit felvesz)
(2,5 dl-s bögrét használunk a hozzávalók kiméréséhez
a krémhez:
1 liter tej
15 dkg darált dió
4 evőkanál kakaó
8 evőkanál cukor
8 evőkanál liszt
25 dkg vaj
3 evőkanál Nutella
a tetejére:
reszelt csokoládé
darált dió
A tojást a cukorral elkeverjük, majd az összes többi hozzávalót beletesszük, és robotgéppel összekavarjuk. A lisztet lassanként adagoljuk hozzá, csak annyit, amennyit felvesz, mert nyújtható tésztát kell kapnunk.
A tésztát 4 adagra osztjuk, vajjal megkent tepsi hátulján kinyújtjuk és 180 fokos világosbarnára sütjük.
Megcsináljuk a krémet: a cukrot, a kakaót és a lisztet egy edénybe tesszük, a tejet hozzáöntjük és csomómentesre kavarjuk. Lassú tűzön besűrűsödésig főzzük, majd kihűtjük. Amikor már csak langyos, hozzákavarjuk a Nutellát és a darált diót. A vajat kikavarjuk és a kihűtött krémet hozzákanalazzuk. A lapokat megkenjük a krémmel, a tetejét is bevonjuk vele.
Csokoládéreszelékkel és darált dióval díszítjük. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok teljesen megpuhuljanak.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. (Én itt megszórtam egy kis kristálycukorral a sütőpapírt!) Az almákat meghámozzuk, apró cikkekre vágjuk, elo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy kb. 40x20-as tepsit kibélelünk sütőpapírral. A lisztet a kakaóval átszitáljuk. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgákat a cukor 1/3 részével,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak. A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, cukrot, vaníliás cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük, és óvatosan belefor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKézi mixerrel vagy robotgéppel a túrót és a porcukrot krémesre keverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű