10 dkg burgonya,
10 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
10 dkg darált dió,
2 dl tej.
Kb. 10 dkg héjábon főtt, hámozott, és melegen áttört burgonyát elkeverünk 10 dkg vajjal és 20 dkg porcukorral. 10 dkg darált diót leforrázunk 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, hozzákeverjük a burgonyás péphez. egy kanál rummal ízesítjük, és jól elkeverjük. Hidegen kenjük a tortalapokra.
A tojások sárgáit a kristálycukorral habosra keverjük, a tojások fehérjét pedig kemény habbá verjük. A cukros tojássárgáját apránként, folyamatosan kavargatva a fehérjehabhoz adjuk...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA piskótát a hozzávalóiból szokásos módon megsütjük: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd a liszttel, kakaóval és a sütőporral. A fehérjét a sóval kem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűGyúrjuk össze és hagyjuk pihenni,míg a barna tészta dermed Krém : 6 dl tejben 2 cs vaníliás pudingot megfőzünk a szokásos módon. Mikor kihűlt keverjünk hozzá 25 dkg Rámát,2 cs v...
Elkészítési idő: Másfél óra Nehézség: Könnyű