20 dkg áttört, főtt burgonya,
20 dkg vaj,
20 dkg liszt,
1,5 dkg só,
2 dkg élesztő,
1 db tojás.
Az összes hozzávalót sima tésztává gyúrjuk és hidegre tesszük. A tésztát egy órányi pihentetés után kétszer-háromszor összehajtogatjuk. Lisztezett deszkán két centi vastagra nyújtjuk, késsel bevagdaljuk a tetejét és kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Tojással megkenjük és előmelegített forró sütőben szép pirosra megsütjük. Ebből a mennyiségből kb. 30 darab burgonyás pogácsa készül el.
1. Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk, a megadott anyagokat összedolgozzuk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk. 2. Gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóva...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézRemek rágcsálnivaló hideg téli estékre Reszeljük le vagy daráljuk meg robotgéppel a sajtot. Dolgozzuk össze a margarinnal, a liszttel, a sóval. Adhatunk hozzá apróra vágott snid...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt és futtassuk fel. Egy mély tálban keverjük el a liszteket a sóval. Adjuk hozzá a lágy vajat, a tojást, a tejfölt és a felfuttato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a cukorral megmelegítjük langyosra, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet, a sót, az olajat és a kefírt tálba tesszük, és összegyúrjuk az élesztős tejjel. Az össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz