2 cs. gesztenyemassza,
15 dkg darált keksz,
0,5 dl tej,
pici rum,
babapiskóta,
2-3 dl Hulala tejszínKrém
2 vaníliás pudingpor,
6 dl tej,
20 dkg cukor,
25 dkg margarin.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
A zabkekszet összetörjük, a vajat felolvasztjuk és elkeverjük a keksszel, és a sütőpapírral bélelt forma aljába egyenletesen beleszórjuk, majd egy pohárral lenyomkodjuk, hűtőbe rak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a cukorral jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a vaniliás cukrot, a túrót és 2 dl tejet. Belekeverjük a gyümölcsöket (én most konzerv gyümölcssalátát használtam). A mara...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, és előmelegített sütőben, tortaformában megsütjük. Az epreket kevés vízben, a cukorral feltesszük főni, 10-15 perc után összeturmixoljuk. Felme...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfekete tészta A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját a cukorral, vízzel, olajjal jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával, kakaóporr...
Elkészítési idő: 120 Nehézség: Könnyű