50 dkg finomliszt
25 dkg krémsajt
2 dl tejföl
2 teáskanál só
1 kockacukor
2,5 dkg. élesztő
Tetejére
10 dkg trappista sajt
1 tojássárga
A tejet langyosítsd meg, dobj bele cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Tedd félre 10-15 percre. Ha jól megemelkedik, keverd a liszthez, rakd bele a krémsajtot, a tejfölt és a sót. Gyúrj belőle szép sima tésztát, majd formázd cipóvá. Takard le, és fóliába csomagolva tedd két-három órára a hűtőbe.
Pihentetést követően a tésztát nyújtsd ujjnyi vastagra. A pogácsákat szaggasd ki közepes nagyságú kiszúróval, majd pakold sütőpapírral bélelt tepsibe. Felvert tojássárgával kend le mindegyik tetejét, és szórj rá reszelt sajtot. Keleszd még 30 percig, így ismét megemelkedik a tészta. Tedd 180 fokos sütőbe, és 20-30 perc alatt süsd aranybarnára.
Elkészítése: A lisztet a sóval,sütőporral elkeverem,a margarinnal,tojássárgákkal elmorzsolom. Az élesztőt 1 dl tejben,pici cukorral felfuttatom és a többi anyagokkal jól begyúrom...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a száraz hozzávalókat keverem össze,majd a vizet,végül az olajat. Lisztes gyúródeszkán 25 db.kis gombócot csinálok,majd kb.20cm.-es rudakat sodrok belőlük. Tepsibe rakosg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet megmelegítjük, hozzákeverjük a cukrot, és az élesztőt. Meleg helyen hagyjuk felfutni. 2. A lisztet összekeverjük a zsírral, sóval, tejföllel, és tojással. 3. A m...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAnifitt kék lisztet begyúrtam 450ml langyos vízzel,hagytam pihenni 60 percig... Azután a tésztát kisodortam,kb. ujjnyi vastagra,kiszaggattam és ráraktam egy sütőpapírral kibélelt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű