a tésztához
30 dkg liszt
15 dkg margarin
2 tojássárga, pici (0,5 dkg) élesztő
kevés tej
3-4 kanál porcukor
1 kanál tejföl
csipet só
Töltelék
20 dkg darált mák
ízlés szerint cukor
kevés tej
A hozzávalókat összegyúrjuk, kétfelé vesszük, két lapot nyújtunk. Egyiket kikent tepsibe (enyém 20×28 cm) helyezzük, megkenjük lekvárral.
Töltelék: 20 dkg darált mák, ízlés szerint cukor, ezt kevés tejben sűrűre főzzük. Tehetünk bele reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, mazsolát, aszalt gyümölcsöket, birsalma sajtot (darabokra vágva), ízlés szerint.
2 tojásfehérjét habbá verjük, és a kihűlt mákos krémbe beleforgatjuk.
Rákenjük a lekváros lapra, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot. Tojássárgával megkenjük, és közepes hőfokú sütőben megsütjük.
A tojások fehérjét 4 ek vízzel és 2 ek cukorral kemény habbá verjük. Bele a többi cukrot, a sárgákat egyenként és még 4 ek vizet, majd lassan a lisztet is, ebben előzőleg elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát két részre osztjuk. Felét őzgerincformába öntjük, a tészta másik felébe pedig 2-2 evőkanál kakaót, étolajat, meleg vizet kavarunk, és egy másik formába öntjük. A fehér té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés:a 4 tojássárgáját kikeverjük a cukorral a tejjel az olajjal a 2tasak 3az 1ben kávéval a lusztel és a sütőporral.A 4 tojásfehérjét kemény habbá verjük,és hozzákeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzátesszük a tojásokat, a sütőport, a porcukrot, a sót és a szalalkálit, az egészet összedolgozzuk majd 2 felé osztjuk, majd kisütjük őket....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű