menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtos rúd-gyorsan


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt

12 dkg vaj /vagy margarin/

14 dkg krémsajt /nekem most egy doboz háromszög sajt/

2 dl tejföl

3 csapott teáskanál só

1 egész tojás

1 tojássárgája

1 sütőpor

a tetejére:

1 tojás

kb. 3 dkg reszelt füstölt sajt

szezám- és köménymag

Elkészítés:


A sütőt 180 fokra bekapcsoltam, a tészta hozzávalóit összegyúrtam, és egy lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtottam. A tetejét megkentem 1 felvert tojással, ráreszeltem a sajtot.

Egy pizza vágóval hosszúkás rudakra vágtam. A felét szezámmaggal, a másik felét köménymaggal szórtam meg. Pogácsákat is szaggathatunk belőle, de ez a pizza vágós módszer egyrészt gyorsabb, másrészt pedig nincs hulladék. :)Sütőpapírral bélelt tepsire raktam, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütöttem.

Másnapra is maradt egy kevés, így letesztelhettem, ugyanolyan élvezhető maradt.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sajtos párnácskák
Sajtos párnácskák

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. A közepébe krátert csinálunk, beleütjük a tojások sárgáját, beleszórjuk a sót, és belemorzsoljuk az élesztőt. A sajtot közepes, vagy nagyob...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos-túrós pogácsa
Sajtos-túrós pogácsa

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a sóval összekeverjük, mélyedést készítünk a liszt közepébe, majd beleöntjük a felfutott élesztőt, és a többi hozzávalóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
 Sajtos rúd
Sajtos rúd

A lisztet összegyúrjuk a margarinnal, sóval és annyi tejföllel, amennyit felvesz. Kinyújtjuk kb. ujjnyi vastagra, megkenjük a sózott felvert tojással, megszórjuk reszelt sajttal....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Mákos szezámmagos sós rúd
Mákos szezámmagos sós rúd

A lisztet tálba borítjuk. Beletesszük a sütőport, sót, cukrot. Összekeverjük, közepébe fészket készítünk. Ide kerülnek a nedves hozzávalók: a bor, az étolaj, a tojás sárgája. Kemé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk