egy pohár kefir
cukor, só és szódabikarbóna (mindegyikből fél teáskanálnyi)
kb. 10 dkg reszelt keménysajt
két evőkanálnyi liszt
A töltelékhez:
kb. 10 dkg vékonyra szeletelt párizsi, virsli ezek helyett bátran használható túró is
zöldségzöldje
A kefirhez adjuk hozzá a sót, a cukrot és a szódabikarbónát. Alaposan keverjük össze.
Adjuk hozzá a reszelt sajtot, a lisztet. Az egészet tésztává gyúrjuk.
A tésztából egy gombócot formázunk, majd négy-hat részre osztjuk. Mindegyiket 2-3 mm vastagságúra kisodorjuk, az egyik felére ráhelyezzük a tölteléket. A másik felét ráhajtjuk, a szélét összenyomkodjuk, majd az egészet még egyszer, óvatosan kinyújtjuk.
Étolajat hevítünk serpenyőben, és ha már forró, fedő alatt kisütjük benne a lepényeket, úgy, hogy mindkét oldaluk pirosas-barnás legyen.
Forrón, tejföllel javasolt fogyasztani. Ha valaki ilyen finomsággal kínál, annak kevesen tudnak ellenállni.
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, felkockázzuk, tálba tesszük, és megszórjuk cukorral. Lefedve hagyjuk 1 órán át. Hozzáadjuk a többi alapanyagot, és botmixerrel...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA franciasaláta zöldségkeveréket sós vízben megfőzzük. A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk. A tejfölt kikeverjük a majonézzel, citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinis tócsni elkészítéséhez a megmosott cukkinit meghámozzuk (ha zsenge, lehet héjával is), majd lereszeljük. Hozzáadjuk a tojást, a sót, a borsot, az összezúzott fokhagymát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű600 g Kartoffeln schälen. Dann längs vierteln und in Scheiben (0,5 cm dick) schneiden. Die Kartoffelscheiben in eine Schüssel mit kaltem Wasser legen, damit die Stärke austreten k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű