Hozzávalók:60 dkg háztartási keksz,10 dkg töltetlen kakaós keksz
2 dl tej,5 dkg étcsokoládé,20 dkg vaj,5 dkg cukrozatlan kakaópor,20 dkg barna cukor
A mázhoz: 10 dkg étcsokoládé,5 dkg keserű csokoládé, 1 teáskanálnyi vaj,3 evőkanál habtejszín
A kétféle kekszet és az étcsokoládét apróra tördeljük. A vajat, a cukrot, a kakaóport és a tejet jól összekeverjük és lassú tűzön szirupot főzünk belőle. Nem kell forrni hagyni! Egy kerek sütőformát kibélelünk fóliával és beletesszük a kekszet. Mikor a szirup elkészült összedolgozzuk vele és jól megnyomkodjuk, hogy álljon össze. 1 órán át hűtőben pihentetjük. A csokoládét vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a vajat és a tejszínt. A keksztortát kivesszük a formából, levesszük róla a fóliát megkenjük a csokoládé mázzal. Fél órára visszatesszük a hűtőszekrénybe, hogy megkeményedjen a máz és már szeletelhetjük is.
SÜTÉS NÉLKÜL !!
Elektromos habverővel felvertem a tojást a sóval, jó habosra, lassan hozzáadagoltam a forró vizet, majd a kefirt, közben tovább habosítottam. Egy mélyebb edénybe szitáltam a liszte...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkrémhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük a kókuszreszeléket. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kb. 30 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, és rákenjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tep...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral Hozzáadjuk az olajat, és a joghurtot. A tojássárgás masszához adjuk a lisztet, és a sütőport, majd alaposan össze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű