30 dkg liszt,20 dkg vaj,10 dkg porcukor,2 tojássárgája
a töltelékhez:4 tojásfehérje,25 dkg porcukor,20 dkg darált dió,1,5 dl baracklekvár
A tésztához a hideg alapanyagokat összegyúrom. Fél centisre nyújtom, köröket szúrok ki belőle, és kosárkaformába nyomkodom. Mindegyikbe 1 tk lekvárt teszek.
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verem, óvatosan beleforgatom a diót, és minden kosárkát 3/4-ed részig töltök vele. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt világosra sütöm, porcukrozva tálalom.
A lisztet, diót, porcukrot összeszitáljuk, hozzáadjuk a vajat és a rumot. Gyorsan összedolgozzuk. Hűtőbe tesszük legalább egy órára. Ha letelt, vastagon lisztezett munkafelületen...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Közepes1 órát kell pihentetni, aztán hagyományosan sütni, de óvatosan, mert kicsit szétesős, dobálva lehet fordítani.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDesert prajitura negresa: Pune pe foc zaharul cu cacaua, laptele si untul. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana se topeste untul si incepe sa fiarba cu basici, apoi opreste focul....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a tojásokat kikeverem a porcukorral, a többi hozzávalóval, végül a sütőporral elkevert lisztet beleszitálom, összekeverem. Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simí...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: Nehéz