menu

Családireceptkönyv.hu

Filléres lekváros kifli tojás nélkül


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt,10 dkg zsír,1,5 dl tej,2 dkg élesztő,1 evőkanál cukor
2 tasak vaníliás cukor,csipetnyi só,kemény lekvár

Elkészítés:


Az élesztőt cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztős tejet, a sót, a vaníliás cukrot és a maradék tejet. Jól összegyúrjuk, majd letakarjuk és fél órán át pihentetjük. Amikor megkelt, lisztezett felületen kinyújtjuk és háromszögeket vágunk a tésztából. A lekvárral bőségesen megtöltjük és a sarkánál fogva szorosan feltekerjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket és 180 fokon nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Porcukorral megszórva is kínálhatjuk.

Filléres lekváros kifli tojás nélkül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Habkönnyű, gazdag üdítő szelet sütés nélkül
Habkönnyű, gazdag üdítő szelet sütés nélkül

A túrót átnyomom, hozzáadom a citromok reszelt héját és levét, a vaníliás cukrokat, ízlés szerint (hogy a végén kellemesen savanykás – édes legyen) cukrot, jól összekeverem, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Babi
Kávés-kókuszos sütemény
Kávés-kókuszos sütemény

A kókuszos tésztához a 8 tojásfehérjét 15 dkg cukorral kemény habbá verem. 30 dkg kókuszreszeléket, 4 evőkanál réteslisztet és 1csomag sütőport keverek hozzá. Középmeleg sütőben ha...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Diétás bounty- szelet
Diétás bounty- szelet

A tortalaphoz a tojást kikeverjük a xilittel. A többi (száraz) hozzávalót is jól elkeverjük egy másik tálban, majd a tojásos masszához öntjük. Kb palacsintatészta sűrűségű lesz. Ha...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vaníliakrémes habos szelet
Vaníliakrémes habos szelet

A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből, csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, majd hozzáadjuk a többi száraz alapanyagot és jól összedol...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk