35 dkg liszt,10 dkg cukor,2 evőkanál méz,8 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna,2 evőkanál kakaó,2 tojás,1-2 evőkanál tej
Krémhez:,750 ml tej,3 csomag főzős vaníliás puding,15 dkg margarin
20 dkg porcukor1 csomag babapiskóta (18 db),1 dl kávé,1 evőkanál rum
Tetejére: porcukor
Vízgőz felett felmelegítjük a mézet, a margarint, a cukrot, a szódát, a kakaót, és a tojásokat. Hozzáadjuk a lisztet, és jól összegyúrjuk. Ha kemény lenne, adjunk hozzá még 1-2 kanál tejet, vegyük két felé, és így nyújtsuk ki 34×24 cm-re.
Tepsi hátán süssük 180 fokon 6 percig, de előtte még szurkáljuk meg pár helyen.
A pudingot készítsük el hagyományosan, majd hűtsük ki teljesen, és keverjük bele a margarint . Az egyik mézes lapot kenjük meg a pudingos krém felével, majd a tészta rövidebb oldalával párhuzamosan
kávéba mártott babapiskótákkal rakjuk meg.
Ha a krém másik felét is rásimítottuk, jöhet rá a második mézes tészta a süti tetejének. Kissé rányomkodjuk a lapot, és egy nem túl nehéz tárgyat (pl. tányért ) teszünk rá.
Másnapra megpuhulnak a mézes lapok, és szeletelhetővé válnak, ekkor porcukrozzuk és tálaljuk.
1. Réteg Elsőnek szétválasztunk 3 tojást, a sárgájához hozzáadunk 1 csomag vaníliás cukrot és 5 ek. porcukrot. A tojásfehérjét habbá verjük, majd összekeverjük a sárgájával. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg liszt, 3 tojássárgája, 3 dl tejföl (házi, saját), 1 kk.só, 3 kanál 10%-os ecet és langyos víz, -szükség szerint (kb. 3dl). Kellemes tapintású nem túl lágy tésztát dolgozunk ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barackot mossuk meg, a magját távolítsuk el, a gyümölcs húsát vágjuk fel tetszőleges szeletekre. A barackszeleteket keverjük össze a barna cukorral, kristálycukorral (1 evőkan...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz elkészítést a töltelékkel szoktam kezdeni, hogy legyen ideje kihűlni. A magozott, felszelt szilvát felteszem főni, megszórom a cukorral, fahèjjal, szegfűszeggel és öntök hozzá f...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: Könnyű