24 mini kiflihez 17,5 dkg liszt, 15 dkg főtt, áttört krumpli,3 evőkanál olívaolaj,1 tojássárgája,1,5 dkg élesztő,0,5 dl tej,cukor,só,1 tojás
köménymag,fekete hagymamag
Langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A lisztet összekeverjük a sóval.
Amikor az élesztő felfutott a liszthez hozzáadjuk az áttört főtt burgonyát, az élesztőt, a tojássárgáját és az olívaolajat.
A tésztát összekeverjük, majd összegyúrjuk, három egyforma darabra vágjuk, és kis cipókat formázunk belőle. 25 percig pihentetjük.
Pihentetés után a cipókból palacsinta méretű köröket nyújtunk és nyolc-nyolc cikkelyre felvágjuk őket.
A cikkelyeket, a szélesebb felüktől indulva kifli formájúra feltekerjük.
Az elkészült kifliket 10 percig újra pihentetjük.
Ezután megkenjük őket a felvert tojással és megszórjuk köménymaggal vagy fekete hagymamaggal vagy akár pirospaprikával vagy sajttal.
180 C fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt pirosra sütjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, Az almát meghámozzuk, lereszeljük, hozzákeverjük a zabpelyhet, a diót, a mandulát, szezámmagot a fahéjat és az apróra vágott aszalt barackot. S...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, a cukorral és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a vajat, a tejfölt és alaposan összegyúrjuk. Cipóvá formázzuk, frissen tartó fóliá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtölteléket készítjük el először: az almát hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Egy magas falú tepsit, vagy tortaformát kenj ki a vajjal és nagyjából 9 perc alatt süsd meg az almas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mazsolát mossuk meg, csepegtessük le. Egy tálban áztassuk 30 percig a sherryben. Az aszalt gyümölcsöket vágjuk apróra. A kandírozott héjakkal és a mazsolával együtt áztassuk a n...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű