menu

Családireceptkönyv.hu

Hortobágyi húsgombócok


Írta:

Elk. idő: 30-45 perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg főtt,áttört burgonya, 30 dkg liszt,1 tk. zsír, 1 ek. búzadara, só
őrölt bors, 30 dkg pörkölthús,2 dl tejföl

Elkészítés:


Maradék pörköltből készítettem.
A pörköltről leöntöttem a levét.
A tejfölt a liszttel összekevertem és behabartam.
A pörkölthúst kézi botmixerrel 1 evőkanál tejföllel kipürésítettem.
Ízesítettem még egy kis őrölt borssal,sóval.
A főtt,áttört burgonyát a liszttel,zsírral,búzadarával összegyúrjuk.
Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtjuk, egyenlő méretű négyzetekre vágjuk.
A négyzetek közepébe teszünk 1 jó teáskanálnyi pörkölthúst és gombócokká formázzuk.
A gombócokat forró,lobogó,enyhén sós vízben kifőzzük.
Vízzel leöblítjük és a tejfölös pörköltlébe szedjük,összemelegítjük.
Nagyon finom,készítsétek el!

Hortobágyi húsgombócok

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Ildikó
Mini töltött káposzta/ Szoky konyhája/
Mini töltött káposzta/ Szoky konyhája/

240 C fokon alsó felső sütésen 2 óra hossza, zárt cserépedényben vagy pataki tálban vagy zománcozott lábasban.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Hajni
Sertésborda hentes módra
Sertésborda hentes módra

A sertésbordákat az ismert módon előkészítjük. Kiveregetjük, sóval ízesítjük, törött borssal fűszerezzük, lisztbe forgatjuk.   A bordákat egy kevés zsírban elősütjük, majd lábasb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szabolcsi töltött káposzta
Szabolcsi töltött káposzta

A darált húst egy tálba rakom, a rizst megmosom, és hozzáadom a húshoz. A hagymákat olajon megpirítom, lehúzom a tűzről, majd pirospaprikával megszórom (ez egy pörkölt alap), ráön...

Elkészítési idő: 1-1.5 óra
Nehézség: Közepes
share
Oldalas - Sült oldalas
Oldalas - Sült oldalas

1. Egy kevés olajat teszünk a lábosba, arra helyezzük az oldalas darabokat. 2. Hirtelen egy kicsit megsütjük, amíg a hús fehér színű lesz. 3. Ezután ráteszem a húsokra a pa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk