9 tojás,9 evőkanál cukor, másfél tasak Dr. Oetker Gála főzés nélküli csokis krém
A krémhez:4 dl habtejszín, 4 dl tej, 2 tasak Dr. Oetker Gála főzés nélküli vaníliás krém
A tetejére: 3 evőkanál cukor,3 evőkanál víz,150 g vaj,150 g tejcsokoládé
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, a cukrot hozzáadjuk. A kemény habhoz kavarjuk a tojások sárgáját, majd a főzés nélküli csokoládékrémet. Kibélelünk sütőpapírral egy 25 x 35 cm-es tepsit és beletesszük a krémet. 180 fokos sütőben nagyjából 20 percen át sütjük. Megcsináljuk a krémet. A habtejszínt, a tejet és a krémporokat egy tálba tesszük és robotgéppel krémmé kavarjuk. Amikor a tészta megsült, hagyjuk kihálni, majd a krémmel bevonjuk, majd hűtőbe tesszük. A cukrot a vízzel edénybe tesszük és felmelegítjük. Amikor felolvadt, hozzáadjuk a csokidarabokat és a vajat, amikor minden alapanyag felolvadt, levesszük a tűzről és hagyjuk hűlni. A krémen elkenjük a hideg csokoládés bevonatot és hűtőbe tesszük a süteményt. Legalább két órán át hűteni kell, de akkor lesz a legfinomabb, ha egy éjszakán keresztül pihentetjük.
Sok-sok krém, és nincs benne liszt!
Egy kb. 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. Beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet. A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. Az almákat meghámozzuk, lereszeljük, ráöntjük a citrom levét, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat és az olvasztott vajon addig pároljuk, míg elfő a leve. 2. Hagyju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd hozzáadom a porcukrot és a tojás sárgát. Összegyúrom, majd egy fél órára a hűtőbe teszem. Később kinyújtom és a tepsibe helyezem, majd rák...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vízgőz felett olvasszuk meg a vajat/kókuszzsírt és az étcsokit (felforralt víz alatt lekapcsoljuk a gázt, rá egy másik edény, csoki beletördel, v...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű