500 g leveles tészta
10 dkg lekvár/ dzsem
1 db tojás
A tésztát, ha vastagabbat vettünk, akkor kinyújtjuk kb. 2-3 mm vékonyra. Felvágjuk 10x10 cm- es kockákra. A közepükre teszünk 1-1 tk lekvárt.
A tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kicsit felverjük villával, és a tészta négy széléből csak kettőt megkenünk vele.Az átellenes oldalakat ráhajtjuk, és nagyon jól lenyomkodjuk.
Kipapírozott tepsire rakosgatjuk őket.
Most beleöntjük a tojássárgáját a fehérjébe, elkeverjük, és megkenegetjük a tepsin lévő tésztákat.
Forró, előmelegített sütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük.
1. A darált kekszet összegyúrjuk a többi hozzávalóval (kivéve a négyzet alakú kekszeket). Utoljára adjuk hozzá a tejet, mert abból csak annyi kell, hogy jól összeálljon a massza, d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgáját, a lisztet, a sütőport és a darált diót.Megsütjük A margarint habosra kavarjuk a porcukorral. A tojás...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a cukrokkal, sóval, tejjel elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, fahéjat és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az előzőleg lereszelt almákat. A tojások fehérjéből ha...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű