700 g rétesliszt, 250 g margarin,100 g zsír,2 tojássárgája30 g élesztő
150 g reszelt sajt,1 doboz tejföl,1 tk só, köménymag (szezámmag)
1 tojás (lekenéshez),tej (langyos, kelesztéshez), fűszerpaprika (elhagyható)
Az élesztőt felfuttatjuk kevés langyos tejben. A kimért lisztet tálba tesszük, hozzáadjuk a margarint, a zsírt, a tojássárgákat, a fele reszelt sajtot, a tejfölt, sót, végül a felfuttatott élesztőt.Összegyúrunk minden anyagot alaposan. Negyed órát pihentetjük. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és rudakat vágunk.Hogy szebb színe legyen, pici fűszer pirospaprikával megszórhatjuk, és úgy kenjük be kissé felvert tojással. Egész köménymaggal (vagy szezámmaggal) és a megmaradt reszelt sajttal megszórjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és megsütjük.
Langyos tejből, cukorból élesztőből kovászt készítünk, hozzáadjuk a lisztet, sót, olvasztott vajat. Lágyabb tésztát gyúrunk. Amikor megkelt, kinyújtjuk és pohár segítségével kor...
Elkészítési idő: 100perc Nehézség: Könnyű1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: 20'+ 1 éjszaka Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrni, majd apró golyókat csinálunk. Rácsos húsklopfolóval kilapítjuk, sütőpapíron 200 fokon légkeverésen megsütni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű