25 dkg túró, 2,5 evőkanál tejföl, 5 dkg cukor, 1 vaníliás cukor ,1/2 citrom héja,2 evőkanál zselatin, fél deci víz, 20 dkg étcsokoládé
Dolgozd össze a túrót, tejfölt, cukrot és a reszelt citrom héját.
Melegítsd meg a vizet, oldd fel benne a zselatint.
Kavard csomó mentesre és add a túróhoz.
1 -1 kanál túrót tegyél kb 20 x 20 folpack darabra és formázz rudakat.
Tedd a rudakat legalább 1 órára a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek és a túró összeálljon.
Olvaszd fel vízgőz felett a csokoládét, majd locsold meg a túró rudakat!
Jól összegyúrjuk,8 cipóra osztjuk. Tányér nagyságúra nyújtjuk a cipókat, olvasztott vajjal megkenjük, feltekerjük, 1 órát pihentetjük. Újra kinyújtjuk tányér nagyságúra 8 cikkre o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz alapanyagokat összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban a nedves alapanyagokat keverjük össze, ezután beleöntjük a száraz hozzávalókat, ezt összekutyulod, aztán mar csak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarinnal kikeverjük a cukrot és a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót. Végül a fehérje habot is. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a sárga tésztát, majd sz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt alsó-/felső sütéses fokozaton 180° C-ra előmelegítjük. A töltelékhez az almakockákat a fahéjjal, a citromlével és a zsemlemorzsával jól összekeverjük. A mákot a tejjel, k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű