hozzávalók / 1 adag
2-3 ek megmaradt paradicsomos-darált húsos szósz
1 zsemle
sajt
A zsemlét félbevágjuk. Az alsó felében kialakítunk egy kis mélyedést, de ne legyen túl mély, és ügyeljünk arra is, hogy a szélén hagyjunk egy kicsit.
Megtöltjük a 2-3 ek darált hússal. Teszünk bele sajtot. Rátesszük a tetejét, és már mehet is melegszendvicssütőbe.
Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a tejföllel, a maradék tejjel és sóval együtt egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Mikor a tészta összeállt, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fejes káposztát egy nagyobb tálba reszeljük, majd kevéske sóval hintjük és hagyjuk állni. Egy másik tálba belereszeljük a megpucolt répákat és a hagymát, majd elkészítjük az önte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paradicsomokat vízszintesen félbe vágom és tepsire sorakoztatom. A hagymát, fokhagymát megpucolom, a hagymát darabolom és mindet a paradicsomokra szórom. A tepsibe halmozott zöl...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA céklát és a sárgarépát lereszeljük, hozzáadunk egy kis fej apróra vágott vöröshagymát, ízesítjük. Beleütünk egy tojást és hozzákeverünk annyi zsemlemorzsát, hogy jól formálható m...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű