2 tojás sárgája
2 evőkanál kukoricakeményítő
½ liter tej
12 dkg cukor/ édesítő
5 dkg kakaópor
1 csipet só
1 evőkanál csokoládé, vagy vanília kivonat
Válaszd szét a tojásokat és a sárgáját helyezd egy mélyebb tálba.
Habverővel legalább 1 percen keresztül verd habosra.
Keverj hozzá a kukoricakeményítőt és a tejet, majd keverd csomómentesre.
Tegyél fel egy kis lábosban tejet, keverd hozzá a kakaóport és az édesítőt.
Főzd, addig amíg forrni kezd, majd öntsd a tojásos keverékre, közben folyamatosan keverd a habverővel.
Ha teljesen csomómentes, öntsd vissza a lábosba és főzd tovább, míg elkezd sűrűsödni.
Zárd el alatta a gázt és keverj hozzá extra csokoládé, vagy vanília kivonatot.
Öntsd tálkákba és takard le a tetejét folpackkal. Nem lesz bőrős a teteje, ha teljesen a pudingra nyomod a folpackot.
Tedd hűtőbe 1-2 órára.
Tovább fokozhatod az ízeket, ha a puding alá kekszmorzsát teszel, vagy a tetejét csokidarával, vagy tejszínhabbal díszíted!
A banánt megpucoljuk és 0,5 cm vastagságú karikákra vágjuk. Két két piskótatallér közé teszünk egy szelet banánt és fogpiszkálóval összefogjuk. A pudingport összekeverjük a cukorr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűcukrot, lekvárt, rumos vizet, a mazsolával feltesszük főni. Kevergetjük és ha a cukor elolvad, a mazsola megduzzad, levesszük a tűzről és a kakaóport hozzákeverjük. A babapiskó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés:A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük.A krémhez a fél liter tejet, cukr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDobos szelet, vagy hatlapos. Tésztája. 50 dkg.liszt, 2 db.tojás, 3 dkg.vaj, 1 cs. szalalkáli, 1 dl. tej, 20 dkg.porcukor. A szalalkálit feloldjuk a tejben majd a többi hozz...
Elkészítési idő: 1,5-óra Nehézség: Közepes