¾ bögre, szobahömérsékletű vaj
½ bögre finom szemű kristály cukor
2 és ¼ bögre liszt
cukor a tetejére
A vajból és a finom cukorból készítsünk könnyű, lágy alapot, majd adjuk hozzá a lisztet, és gyúrjunk tésztát. Alakítsunk ki egy hosszú formát. Egy fóliára szórjunk némi cukrot, és ebbe hempergessük bele a kekszformánkat.
Ezután műanyag fóliába tekerjük be, és tegyük a mélyhűtőbe 30 percre. Majd szeleteljük fel, és 20 perc alatt süssük ropogósra. Ennél pompásabb és egyszerűbb házi kekszet nem lehet ilyen hamar elkészíteni.
1. A krémhez valókat megfőzzük. 2. Ha kihűlt, kikavarunk 25 dkg margarint 20 dkg porcukorral, és hozzáadjuk a főzött krémhez. 3. Töltelékhez valókat jól összedolgozzuk, és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a zsírral elmorzsoljuk, a többi hozzávalót is hozzáadjuk és meggyúrjuk a tésztát. Ha túl kemény, adjunk hozzá még egy kevés tejfölt, de vigyázzunk, ne lágyuljon el. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta alapanyagokból kissé ragadós tésztát dagasztunk. Nem kell nagyon kidolgozni, elég, ha szép, simára összeáll. Én a mixerem spirál alakú dagasztófejével csináltam, körülbelü...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA piskótát 1,5-2 cm-es kockákra daraboljuk, és meglocsoljuk a mandulaaromával vagy Grand Marnier-vel. Egy nagyobb, félgömb alakú tálat kibéleljük celofánnal majd a feldarab...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes