30 dkg cukor
25 dkg tejpor
1 dl víz
12 dkg vaj (80%-os zsírtartalmú)
3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A cukrot a vízhez keverjük és felforraljuk. Folyamatos kavargatás mellett 1 percig főzzük, majd hozzáadjuk a vajat, amikor felolvadt, levesszük a tűzhelyről, hagyjuk hűlni 5 percen át. A tejport és a kakaóport összekeverjük, lassan hozzáöntjük a sziruphoz. Összedolgozzuk, ha csomós lesz, kavarjuk át robotgéppel. Kisebb tepsit kibélelünk fóliával és beleöntjük a csokoládét, jól elsimítjuk benne. Ha azt szeretnénk, hogy lágyabb állagú legyen, akkor pár órán át pihentessük, de ne tegyük hűtőbe. Ha szilárd csokoládét szeretnénk, akkor legalább 3 órára tegyük hűtőszekrénybe szeletelés előtt.
A gáztepsibe 2 nápolyi lapot helyezünk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásfehérjéket a 200 g porcukorral kemény habbá verjük. Belekeverjük a darált diót és a zsemlemorzsát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. Amikor már megfelelő állagú, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután kettőbe osztjuk a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt meglangyosítjuk. Kiveszünk belőle egy decinyit, teszünk bele cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, és megvárjuk, míg megkel. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű