2 kg túró
1 liter tej
6 dkg margarin
1 teáskanál só
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
fokhagyma, zöld fűszerek (tetszés szerint)
Két kilogramm túrót egy edénybe teszünk és felöntjük 1 liter tejjel, alaposan összekeverjük és felforraljuk. Miután felforrt, tésztaszűrőn leszűrjük. A savót nem kell kiöntenünk, mert főzelékek, vagy levesek ízesítéséhez remek. A leszűrt túrót egy edénybe tesszük, hozzáadunk 6 dkg margarint, 1 teáskanálnyi sót és 1 teáskanál szódabikarbónát. Amikor a túró kicsit hűlt, 1 tojást is hozzákeverünk. Nem szabad beletenni, amíg a túró meleg, mert összekaphatja a tojást! Tetszés szerint ízesíthetjük fokhagymával, vagy zöld fűszerekkel. Alacsony lángon melegíteni kezdjük a túrós masszát, folyamatosan kavargatjuk, amíg összeáll. Egy tálat, vagy formát kiöblítünk vízzel és beletesszük a masszát, hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük, hogy teljesen összeálljon. Amikor megszilárdult, szeletelhetjük is.
A gyömbért lereszeljünk, majd összekeverjük a mézzel.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy villával elkeverjük, formázzuk (golyó, majd kézzel kilapít kb. 6 cm-esre). Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, a tetejét megszórjuk magokkal (kicsit belenyomkod...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMosd meg a cukkiniket, reszeld durvára, és egy kicsit sózd be. Kb. 10 perc után alaposan nyomkodd ki belőle a nedvességet. Keverd össze a felvert tojásokkal, a liszttel és az oreg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst kockára vágjuk. A kolozsvári szalonnát apró csíkokra vágjuk, és 2 ek zsíron megpirítjuk, majd megdinszteljük rajta az apróra vágott vöröshagymát. Rátesszük a húst, és fehé...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű