menu

Családireceptkönyv.hu

Krumplis lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg burgonya
5-6 evőkanál liszt
2 tojás
1 teáskanál só
olaj

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk és felszeleteljük, sós vízben megfőzzük. Mikor elkészült, leszűrjük és összetörjük, hagyjuk hűlni. Hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet, jól összedolgozzuk. Ha a tészta még nem tűnik nyújthatónak, kissé ragadós, adunk hozzá még egy evőkanál lisztet. Lisztezett felületen kinyújtjuk és kisebb darabokat vágunk belőle. A kezünkkel széthúzzuk és a lángosokat forró olajban kisütjük. Fokhagymás tejföllel és reszelt sajttal fogyasztjuk.

Krumplis lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Tökmagos pogácsa
Tökmagos pogácsa

A langyos tejhez hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt. Hagyjuk legalább 15 percig, hogy felfusson. Egy nagy tálba öntjük a lisztet, a sót, az élesztős tejet,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Tepertős pogácsa
Tepertős pogácsa

lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, sötét...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Burgonyás pogácsa
Burgonyás pogácsa

1. A burgonyát héjastul puhára főzöm a sós vízben, majd hidegvízzel átmosom, lehúzom a héjját és áttöröm. Félreteszem és hagyom teljesen hidegre kihűlni. 2. Csak akkor kezdek a té...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Sajtszószos,omlós csiga
Sajtszószos,omlós csiga

A lisztet, sót, sütőport és a szárított élesztőt elkeverjük. Késes robotgépben morzsássá aprítjuk a vajjal, majd hozzáadjuk az egész tojást is. A keveréket tálba öntjük és an...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk