50 dkg liszt
8 dkg margarin
8 dkg porcukor
2 dkg élesztő
3 tojássárgája
3 dl tej
csipetnyi só
citromhéj
A fenti anyagokból kalácstésztát készítünk, ha megkelt, kinyújtjuk, fánk szaggatóval kiszaggatjuk, lekvárral töltjük, kiflikké formázzuk. A tetejét tejfölös tojássárgájával megkenjük, darabos dióval meghinthetjük, ezután tovább kelesztjük, majd sütjük. Sütése: előmelegített sütőben, 15 perc takaréklángon.
Az étcsokoládét és a vajat egy tálba tesszük és felolvasszuk, majd hozzákeverjük a reszelt narancshéjat. A szűraz hozzávalókat is belekeverjük és robotgéppel összedolgozzuk. Amikor...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűRobotgéppel keverjük össze a vajat, a sót és két tojást. Szitáljuk bele a lisztet, gyúrjuk rugalmas tésztává. Csomagoljuk folpackba és tegyük 1 órára a hűtőszekrénybe. Nyújtsuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés 1. A puha vajat a cukorhelyettesítővel felverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, egy csipet sót, majd a lisztet több kisebb részletben. Egy már nem folyós, de még ne...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlkészítés: 1. A tojást és a cukrot összekeverem, majd fokozatosan adom hozzá a lisztet, majd a tejet, közben folyamatosan kavargatom. Annyi lisztet és tejet adok hozzá, hogy megfe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű