25 dkg vaj
20 dkg cukor
4 tojássárgája
1 teáskanál reszelt narancshéj
35 dkg liszt
fél teáskanál sütőpor
meggybefőtt
6 dkg étcsokoládé
A vajat a cukorral kikavarjuk, majd a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A lisztet és a sütőport hozzáadjuk, a narancshéjjal ízesítjük és meggyúrjuk a tésztát. Vanília, vagy narancsaromával továbbízesíthetjük. Golyókat formálunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a közepükbe az ujjunkkal egy lyukat nyomunk. A mélyedésekbe teszünk egy szem meggyet. 180 fokos sütőben megsütjük a tésztákat, mikor a tetejük kissé aranyszínű, ki is vesszük. A csokoládét felolvasztjuk és egy kanál segítségével a kész süteményekre csíkokat csorgatunk belőle.
Bevált, igen gyakran elkészített sütemény nálunk ez az almás pite. Isteni finom, kiváló házi almás pite recept! ;) 36x24 cm-as tepsibe szól ez a mennyiség. 1 A tészta hozzávaló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBlundel tészta készítése: A blundell tészta elkészítése megegyezik a "sajtos rúd blundell tésztából" receptemben található leírással. Lekváros táska készítése: Az elkészült té...
Elkészítési idő: 80perc Nehézség: KözepesA sütőt 170 fokra előmelegítjük. A zöldségeket lereszeljük, a cukkinit levétől kinyomkodjuk. Minden összetevőt összekeverünk. Muffinformába töltjük és 20-25 perc alatt készre sütjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű