Tészta
• 5 tojássárgája
• 20 dkg vaj
• 20 dkg cukor
• 5 dkg kakaó
• 25 dl tej
• 30 dkg liszt
• 1 sütőpor
• csipetnyi só
Hab
• 5 tojásfehérje
• 20 dkg kristálycukor
• csipetnyi só
• áfonya, málna vagy ribizli lekvár (12-15 ek)
A vajat és a cukrot jól kikeverjük , hozzáadunk egyenként a tojás sárgákat és egy kicsi sót. Hozzáadunk a lisztet, tejet, sütőport, kakaót.
• Lassú tűznél sütjük 10 percig.
Kivesszük a sütőből és melegen megkenjük a lekvárral és 5 tojásfehérjéből, 20 dkg cukornak a kemény habjával. • Lassú tűznél sütjük meg 10-15 percig. Kihűlve tálaljuk.
A tejet felforraljuk a cukorral és a csipet sóval, majd hozzákeverjük (én turmixgéppel csináltam!) kisebb adagokban a lisztet, végül egyenként a tojásokat. Ezután az olajat felheví...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt kézmeleg vízben a kevés cukorral felfuttattam, kimertem a szárazanyagot. A felfutott élesztőt beleöntöttem és robotgéppel egynemű tésztát dagasztattam. Mikor elkészült...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 10 perc. Egy nagyobb tálba teszünk, 1 dl vizet, 3 evőkanál kakaóport, 5 evőkanál cukrot, 1 Rama margarint elkockázva, 1 cs. vaníliás cukrot, 1 evőkanál zselatint. A...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk. 1 órát a hűtőben hagyjuk pihenni. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Nagyméretű tepsi(ke)t kibélelünk sütőpapírral. Egy edénykében...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz