100 g puha vaj,
250 g liszt,
2 teáskanál sütőpor,
csipet só,
150 g cukor,
2 tojás,
1 citrom reszelt héja,
1 teáskanál vanília kivonat,
75 ml tej,
4 db. alma,
1 evőkanál barna cukor,
1/2 teáskanál fahéj
Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra.
2. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.
3. Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.
4. A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, majd körben rendezzük el a tetején az almákat
5. Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére.
6. Süssük 40-45 percig, amíg feljön, és szép, arany színű lesz.
Melegen és hidegen is finom.
A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt.
A túrót a tejföllel és a porcukorral elkevertem,majd hozzáadtam a darát,a kristálycukrot,a mazsolát és az 5 db tojássárgáját. Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá vertem és óvato...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, még langyosan megpucoljuk és áttörjük, majd hagyjuk hűlni. A tésztához a tojások sárgáját a zsírral / margarinnal / vajjal habosra keverjük robotgép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZwei Backbleche mit Backpapier auslegen. 2 Eiweiß mit den Quirlen des Handrührgeräts ganz steif schlagen. 100 g Puderzucker esslöffelweise dazugeben und weiterschlagen, bis der Eis...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot a tojássárgájával habosra keverjük, hozzá a lisztet, sütőport, mákot, tejet tesszük, és ismét keverés. A tojásfehérjét kemény habbá verjük géppel, és ezt már...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű