1.dl. víz
3.e.k. kakaó por
5.e.k. cukor
25.dkg. rama margarin
1.cs. vaníliás cukor
1.e.k. zselatin
2 tasak túrista tejpor
1 tasak puffasztott rizs
Elkészítés: 10 perc. Egy nagyobb tálba teszünk, 1 dl vizet, 3 evőkanál kakaóport, 5 evőkanál cukrot, 1 Rama margarint elkockázva, 1 cs. vaníliás cukrot, 1 evőkanál zselatint.
Addig főzzük, amíg a margarin elolvad (pár perc). A tűzről levesszük, hozzáadunk 2 tasak Turista tejport és 1 tasak puffasztott rizst.
Folpackkal kibélelt őzgerinc vagy más formába tesszük, a tetejét is betakarjuk, kihűlés után szeleteljük. A fóliát hagyjuk végig rajta, hogy ne száradjon ki később se.
elkészítés Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Az alapanyagokat egy nagy tálban jól összedolgozzuk egy kanál segítségével. (Ugyanis kissé folyós lesz a tészta, nem gyúrhat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat a cukorral, a margarinnal, és a vaníliás cukorral jól kikeverjük. 2. Hozzáadjuk a tejet, a lisztet és a sütőport. (Én itt kakaóport is tettem bele, de anélkül is fi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tojást a cukorral, vízzel keményre verjük, hozzákeverjük a sütőporos lisztet és a szalalkálit. Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük. 2.A margarint, a cukorral, a tejjel és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű