- 50 dkg túró
- 50 dkg liszt
- 1 dl tej
- 10 evőkanál olaj
- 20 dkg porcukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- kb. 2 evőkanál olaj (a tészta lekenéséhez a töltelék alá)
- 7 evőkanál porcukor
- 4 csapott evőkanál kakaópor
1. Kézi mixerrel a túrót és a porcukrot összekeverem, fokozatosan adom hozzá a tejet, majd az olajat.
2. Ezután már kézzel dolgozom bele a sütőporral és pici sóval elkevert lisztet.
3. Enyhén lisztezett felületen kinyújtom a tésztát és olajjal lekenem.
4. A kakaós porcukor keveréket egyenletesen rászitálom a tésztára, feltekerem és kb. 2 cm-es csigákat vágok belőle.
5. Sütőpapíros tepsire teszem és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 15 percig sütöm légkeveréses sütőben. (Persze lehet sima sütőben is sütni, de valószínű, hogy abban picit több ideig tart.) Nem érdemes túl pirosra sütni, mert előfordulhat, hogy akkor kicsit kérgesebb lesz és nem lesz annyira puha, inkább fehérebbek maradjanak a csigák, mert úgy egészen biztos, hogy nagyon finom puha marad. (forrás: Gabriella konyhája)
1. tészta: – a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját az édesítővel és a kakaóporral habosra keverjük, majd lassan hozzáadagoljuk a fehérje habot. Eg...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűMindent összegyúrunk, majd kis golyókat formálunk, sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk őket, majd villával lenyomjuk kissé. Ezzel mintegy mintázzuk is a felületüket. De ella...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Kikeverem a tojássárgákat a vajjal és cukorral. 2. Lisztet, kakaót, sütőport átszitálom, összekeverem. 3. Száraz alapanyagokat hozzákeverem a tojássárgájás vajhoz felvált...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, dió nagyságú gombócokat készítünk, 1 éjszakát hideg helyen pihentetjük. A töltelékhez a tojásfehérjét a cukorral felverjük, majd beleforgatjuk a diót....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű